Ace Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wilt u zelf een schutting plaatsen of laten plaatsen?

Het plaatsen van een schutting kan een flinke klus zijn. Je vraagt ​​je misschien af ​​of je het zelf moet doen of een professional moet inhuren. Hier is wat informatie om u te helpen die beslissing te nemen.

Allereerst de voordelen.

  • Kwaliteitscontrole: Een schutting laten plaatsen? U kunt ervoor zorgen dat het goed wordt uitgevoerd en aan uw behoeften voldoet.

  • Kosten: Als u het zelf doet, zijn er geen kosten verbonden aan een professionele service. Mogelijk hebt u wat basisgereedschap en benodigdheden nodig, zoals palen, materiaal en palen die u ook moet kopen.

  • Tijd: als u weinig tijd heeft, kunt u deze kosten besparen door het zelf te doen. Er zijn echter enkele dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u beslist of dit de juiste keuze voor u is.

Vervolgens de nadelen.

  • Kwaliteitscontrole: u heeft geen professionals die uw werk inspecteren, wat van invloed kan zijn op uw garantie.

  • Kosten: u kunt geld besparen door het zelf te doen, maar als u fouten maakt of extra kosten maakt, kunt u op de lange termijn meer uitgeven. 

  • Tijd: het plaatsen van een omheining kost tijd, vooral grotere omheiningen die meerdere dagen in beslag nemen. Als dit niet iets is waar je een tekort aan hebt, dan kan het een goede keuze zijn om het zelf te doen.

Type hout

Er zijn veel houtsoorten die voor schuttingen kunnen worden gebruikt. Welke houtsoort u het beste kunt gebruiken, hangt af van uw klimaat en het doel van de omheining. Hier volgt een kort overzicht van enkele populaire houtsoorten.

  • Redwood: Dit is een populaire houtsoort om te gebruiken voor schuttingen omdat het er geweldig uitziet en lang meegaat. Het kost meer dan de meeste andere houtsoorten, maar je hebt er jarenlang plezier van.

  • Ceder: een traditionele keuze die weinig onderhoud vereist, ceder is een andere favoriet onder huiseigenaren. Het is echter erg zacht en mag niet worden gebruikt voor hekken die veel verkeer zullen ontvangen.

  • Vinyl: een geweldige optie als u op zoek bent naar weinig onderhoud, vinylafscheidingen hoeven niet te worden geverfd of gebeitst. Het biedt ook extra privacy waar veel huiseigenaren de voorkeur aan geven.

  • Composiet: Veel soorten composiethout zien eruit als natuurlijk hout, maar zijn sterker en vertonen geen splinters. Het is meestal ook duurder, wat een probleem kan zijn voor huiseigenaren met een beperkt budget.

Welke houtsoort u ook kiest, zorg ervoor dat het onder druk is behandeld om te beschermen tegen bederf. Als uw schutting de hele dag in de zon staat, kunt u overwegen ceder of redwood te gebruiken, omdat deze zeer goed bestand zijn tegen rot en insecten.

Maak uw beslissing

Uiteindelijk moet u bij het nemen van deze beslissing de voor- en nadelen afwegen van zowel het zelf doen als het inhuren van een professional. Gebruik alle beschikbare informatie om die keuze te maken.