Hoe een biologische bedrijfslunch eruit kan zien

Als je een verantwoorde bedrijfslunch wil aanbieden aan je medewerkers dan is het belangrijk om te weten wat een goede ...

Inhoudsopgave:

Als je een verantwoorde bedrijfslunch wil aanbieden aan je medewerkers dan is het belangrijk om te weten wat een goede bedrijfslunch is. Een eenvoudige manier om de bedrijfslunch te verbeteren is het gebruik maken van biologische producten. In dit artikel bespreken we hoe een biologische bedrijfslunch eruit kan zien. Als eerste is het belangrijk om te weten wat een biologisch product is. Want de term biologisch is beschermd en mag niet voor elk product gebruikt worden. Daarnaast is het goed om te weten welke variatie je in een lunch kan aanbieden. En als derde worden er een aantal misverstanden uitgelegd.

Wat is een biologisch product?

De vraag is eenvoudig te stellen als je een biologische lunch wil aanbieden, wat valt er nu wel en niet onder een biologisch product. De praktijk leert echter dat het vinden van goede biologische producten niet altijd meevalt. De reden hiervoor is dat er soms onduidelijkheid is wanneer iets een biologisch product genoemd mag worden. In de basis komt het erop neer dat het product verbouwd moet worden zonder kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen. In de praktijk is dat moeilijk te zien. Maar de wetgeving heeft ervoor gezorgd dat de term biologisch alleen maar gebruikt mag worden als aan de voorwaarden wordt voldaan. Dus als je een biologische lunch wilt serveren dan moet je biologische producten gebruiken

Variatie in de lunch

Tegenwoordig besteden we meer tijd aan de lunch en willen we ook gevarieerder eten dan vroeger. Daardoor is het belangrijk om variatie aan te brengen in de lunch. Zorg voor voldoende soorten brood en beleg, serveer fruit, een salade en een eventuele soep. Wees voorzichtig met voedsel wat te vet is. Op deze manier krijg je een brede keuze en is de variatie snel gemaakt. Juist door te variëren, krijgen je medewerkers een betere verhouding van voedingsstoffen binnen en zijn ze ook in de middaguren productiever.

Misverstanden

Als het gaat over een biologische lunch zijn er veel misverstanden. In de eerste plaats hoor je vaak zeggen dat biologisch helemaal niet zoveel beter is dan een gewoon product. Dit is onjuist omdat de kunstmest en de chemische bestrijdingsmiddelen een gewoon product aantasten. In de tweede plaats hoor je vaak zeggen dat het minder lekker is en anders smaakt. Dat de smaak anders is klopt uiteraard want er wordt geen gebruik gemaakt van smaakverbeteraars. Je krijgt namelijk de producten puur. Zodat je weer weet hoe een lunch kan smaken, zodat je weer weet dat een verantwoorde lunch lekkerder is dan een gemakkelijke lunch of de boterhammen die je van thuis meeneemt. Enthousiast geworden? Neem contact op met de BuurtBoer. Zij kunnen je helpen met alles wat er nodig is om een gezonde en verantwoorde bedrijfslunch aan te bieden.

https://www.debuurtboer.nl/
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

Een dienbladenwagen kopen voor meer efficiëntie en klanttevredenheid

Het kopen van een dienbladenwagen kan een groot verschil maken in de kwaliteit van uw dienstverlening. Dienbladenwagens worden niet alleen gebruikt om het werkproces binnen ...

Innovatie in kassenbouw: Hoe een kassenbouwer slim sloopt

Het slopen van een kas is een taak die zorgvuldigheid en ervaring vereist, maar het kan ook een kans zijn voor innovatie en duurzaamheid. R. ...

Aluminium plaat kopen in Zeeland: de ideale keuze voor duurzame projecten

Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier om een aluminium plaat te kopen in Zeeland? Aluminium biedt talloze voordelen voor bedrijven die duurzame en ...

Waarom een AVB noodzakelijk is voor bedrijven in de zorgsector

In de zorgsector is het risico op aansprakelijkheid groot. Een AVB (aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven) biedt zorgondernemingen essentiële bescherming tegen claims van patiënten of cliënten die ...