In de keuken werk je met etenswaren. Het is daarom niet gek dat een keuken goed vies kan worden. Vooral als het een nieuwe keuken is, is het zonde om deze te laten verslonzen. Je wil je keuken en je apparatuur goed schoon houden. Hoe houd je je keuken nou goed schoon? Voegen schoonmakenTegels zijn nog relatief makkelijk schoon te houden. De voegen worden vaak vergeten, terwijl daar wel veel viezigheid in kan blijven zitten. Omdat voegen een klein oppervlak beslaan, is het het handigst om bijvoorbeeld een tandenborstel te gebruiken om deze schoon te maken. Alleen water is vaak niet genoeg om de voegen goed schoon te krijgen. Het beste kan je gebruik maken van chloor, bleek of spiritus. Als je dat even laat intrekken en daarna met een doek, spons of tandenborstel er over heen gaat, wordt het schoner dan het ooit geweest is. Gasfornuis schoonmakenTijdens het koken gaat er wel eens wat water of saus van het een en ander overheen. Als dit opdroogt, geven dit lelijke vlekken op het gasfornuis. Soms is het lastig om deze vlekken schoon te krijgen, omdat ze bijvoorbeeld ingebrand zijn. Het beste kan je het even laten weken. Maak een doek goed nat en leg deze op de vieze plek neer. Laat de doek even tien minuutjes liggen en daarna kan je de vieze plek gemakkelijk schoonmaken. Je kan ook gebruik maken van een ontvetter. De muur naast het gasfornuis kan je het beste schoon houden door een glazen wand tegen de muur in de keuken te plaatsen. Glas is gemakkelijk schoon te maken, waardoor de vlekken er makkelijk af gaan. Onverwachte tipIn de keuken zijn er soms wat dingen aanwezig die van roestvrijstaal zijn gemaakt, bijvoorbeeld de afzuigkap of een kookplaat. Als hier wat aanslag of kalk op zit, is dit soms lastig schoon te maken. De ultieme tip hiervoor is: laat het weken in cola. De cola hecht zich aan de aanslag. Na het intrekken ga je er even overheen met een doek of spons en het ziet er weer uit als nieuw.
|