Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Barbecueën met vis

Vis barbecue

Steeds vaker is men vis aan het bereiden op de barbecue. Het bereiden van vis op de barbecue is in de loop van te tijd steeds eenvoudiger geworden. Helaas is niet elke vissoort geschikt om bereid te worden op de barbecue. Zo wordt bijvoorbeeld zalm het meest gekozen om op de barbecue te gaan. Dit is een stevige en redelijk vette vissoort die genoeg smaak blijft behouden na de bereiding op de barbecue. Kabeljauw wordt ook veel op de barbecue gedaan, vaak in een aluminium tray of op een rookplank. Kabeljauw is een vissoort op de barbecue die snel uit elkaar valt, daarom is het gebruik van een rookplank aan te raden. Poon, tonijn, zwaardvis en forel zijn ook vissoorten die op de barbecue kunnen. Zo kun je vissoorten ook inpakken in folie tijdens de bereiding op de barbecue.

Vis koud roken

Koud roken van vis op de barbecue is ook populair. Zo kun je bijvoorbeeld koud gerookte zalm roken op de barbecue met behulp van een cold smoke generator. Ook warm roken van bijvoorbeeld makreel is mogelijk op de barbecue. Verfijnde vissoorten zijn minder geschikt om op de barbecue bereid te worden omdat deze typische smaak in het visvlees trekt en dat te overheersend is voor het visvlees. Vis op de barbecue is eenvoudig en smaakvol. Vraag bij de visboer of de groothandel naar een mooie zalmfilet of kabeljauw, combineer dit met een beetje rookhout (bijvoorbeeld chunks) of een rookplank en zet een heerlijk gerecht op tafel. Appel rookhout of kersen rookhout gaat goed samen met vis op de barbecue. Ook eiken en beuken rookhout zijn geschikte soorten, maar wel wat milder van smaak.

https://goedkoop-rookhout.nl/