Vis barbecueSteeds vaker is men vis aan het bereiden op de barbecue. Het bereiden van vis op de barbecue is in de loop van te tijd steeds eenvoudiger geworden. Helaas is niet elke vissoort geschikt om bereid te worden op de barbecue. Zo wordt bijvoorbeeld zalm het meest gekozen om op de barbecue te gaan. Dit is een stevige en redelijk vette vissoort die genoeg smaak blijft behouden na de bereiding op de barbecue. Kabeljauw wordt ook veel op de barbecue gedaan, vaak in een aluminium tray of op een rookplank. Kabeljauw is een vissoort op de barbecue die snel uit elkaar valt, daarom is het gebruik van een rookplank aan te raden. Poon, tonijn, zwaardvis en forel zijn ook vissoorten die op de barbecue kunnen. Zo kun je vissoorten ook inpakken in folie tijdens de bereiding op de barbecue. Vis koud rokenKoud roken van vis op de barbecue is ook populair. Zo kun je bijvoorbeeld koud gerookte zalm roken op de barbecue met behulp van een cold smoke generator. Ook warm roken van bijvoorbeeld makreel is mogelijk op de barbecue. Verfijnde vissoorten zijn minder geschikt om op de barbecue bereid te worden omdat deze typische smaak in het visvlees trekt en dat te overheersend is voor het visvlees. Vis op de barbecue is eenvoudig en smaakvol. Vraag bij de visboer of de groothandel naar een mooie zalmfilet of kabeljauw, combineer dit met een beetje rookhout (bijvoorbeeld chunks) of een rookplank en zet een heerlijk gerecht op tafel. Appel rookhout of kersen rookhout gaat goed samen met vis op de barbecue. Ook eiken en beuken rookhout zijn geschikte soorten, maar wel wat milder van smaak. |
https://goedkoop-rookhout.nl/ |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- De beste geheimen voor een perfecte BBQ Een Weber houtskool BBQ is een ritueel dat is ingebakken in de stedelijke Australische psyche. Volgens het Australische bureau voor de statistiek kiest 58% van...
- Alles over stoppen met roken Stoppen met roken is lastig. U bent wanneer u stopt waarschijnlijk prikkelbaar, paniekerig en grijpt weer binnen de kortste keren weer naar een sigaret. Veel...
- Het grote verschil tussen houtskool en briketten Het grote verschil tussen houtskool en briketten Barbecueën op een houtskool barbecue is razend populair. Van de rokerige smaak die de barbecue af geeft tot...
- Barbecueën hoort er bij – bereid u voor op de volgende zomer Een barbecue is een populaire manier om buiten te koken, waarbij voedsel boven een vuur wordt gegrild. Barbecues kunnen op houtskool, gas of elektrisch zijn....
- Wat is vapen? Al enkele jaren is het vapen niet meer weg te denken uit onze maatschappij, zeker nu het roken van de klassieke en eeuwenoude sigaret steeds...
- Your choice catering Lelystad Your Choice Catering Lelystad Wanneer je als particulier een privéfeest wilt organiseren, is het handig om een cateringbedrijf in te huren. Voor iedere gelegenheid staat...