Wil jij aan de slag als restaurant manager? Of ga je solliciteren als restaurant manager? Als je aan de slag wilt gaan als restaurant manager is het verstandig om te weten wat de functie precies inhoudt. Eigenlijk zorgt een restaurant manager voor de praktische uitvoering van een beleid dat is vastgesteld. Zo zorgt een restaurant manager ervoor dat de werkzaamheden die uitgevoerd worden positief bijdragen aan alle uitgangspunten van het bedrijf. Hierbij signaleert hij ook direct de behoeften van de gasten en de medewerkers en maakt hij afspraken over ambities en doelen. Gasttevredenheid staat hierbij natuurlijk hoog in het vaandel, want een ontevreden gast is een slechte review. Als restaurant manager werk je veel mee op de vloer. Zo zorg je ervoor dat de gasten tevreden zijn en optimaal van hun bezoek aan het restaurant kunnen genieten. De gast staat bij de functie van restaurant manager altijd centraal. Gasttevredenheid is dan ook zeer belangrijk. Als restaurant manager stuur je ook het bedienend personeel aan en motiveer je het bedienend personeel. Zo zorg je ervoor dat het personeel ook gastvrij met de gasten omgaat en plezier heeft in het werk. Daarnaast zorgt een restaurant manager er ook voor dat de tafels efficiënt ingedeeld zijn. Een efficiënte indeling houdt in dat gasten een prettige ontvangst hebben en ook goed bediend kunnen worden. Goed contact met het restaurant en de keukenDe taken van een restaurant manager zijn dus zeer uiteenlopend. Toch zul jij je het meest bezig houden met de gasten. Zorg er daarom altijd voor dat je een goed overzicht op het restaurant hebt en ziet wanneer er dingen misgaan. Gaat er iets mis? Probeer de problemen dan altijd direct op te lossen. Een goed overzicht houdt ook in dat je contact hebt met de keuken en dat je alle werkzaamheden optimaal met de keuken afstemt. Alleen zo zorg jij ervoor dat de werkzaamheden in het restaurant soepel verlopen en dat de gasten tevreden blijven. Tijd om te solliciteren?Denk je dat het beroep van restaurant manager wel bij jou past? Dan is het tijd om te solliciteren! Er zijn veel verschillende restaurants en locaties waar je als restaurant manager aan de slag kunt. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag in een restaurant in de buurt of jouw carrière beginnen in een KFC bij jou in de buurt. Ook als je nog niet veel werkervaring hebt, is er altijd wel een vacature te vinden die bij jou past en de mogelijkheden biedt om meer werkervaring op te doen.
|
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Snel aan de slag als KAM-manager Wanneer u als KAM-manager op zoek bent naar een baan in de QHSE sector zit u goed bij bemiddelingsbureau ISO-point. Dit bemiddelingsbureau is namelijk gespecialiseerd...
- Bezorgen en afhalen restaurant Limburg In Nederland kunnen we een stijging van 27 procent zien in het aantal bezorg en afhaalservices. Deze flinke stijging hebben we te danken aan de...
- Ga voor je eigen eet bestel website! Je eigen eet bestel website! Sushi fannaten opgelet. Japans restaurant Blue Sakura heeft het concept naar een hoger niveau gebracht. Blue Sakura is een succesvol...
- Een eigen restaurant beginnen? Dit heb je nodig voordat je kan beginnen Een restaurant runnen is een dankbare taak waar doorzettingsvermogen en creativiteit voor nodig is. Hoe zorg je er voor dat je restaurant een succes wordt,...
- Italiaans restaurant in Breda: een culinaire belevenis Stelt u zich voor: de zachte klanken van Italiaanse muziek, de geur van versgebakken focaccia en de warme sfeer van een authentieke trattoria. Dit hoeft...
- Het leukste restaurant op het strand in Westkapelle Zoekt u een fijne plek waar u met het hele gezin uit eten kan gaan? Of wilt u een gezellige locatie voor een bedrijfsborrel of...