Ace Magazine
Image default
Horeca

Tips voor het kopen van een horeca koelkast

Heb je een restaurant, hotel of andere horeca onderneming? Dan is het ontzettend belangrijk om een goed functionerende koelkast te hebben. Je wilt natuurlijk niet dat het eten voor de gasten bederft of dat je niet genoeg plek hebt om producten te koelen. Een horeca koelkast kopen kan nogal een investering zijn; onderzoek doen naar de verschillende mogelijkheden is dan ook cruciaal. Wij helpen je graag bij het doen van dit onderzoek en geven je tips over het kopen van een koelkast! Door onderstaande vragen voor jouw situatie te beantwoorden kom je erachter welke horeca koelkast het best bij jouw onderneming past. 

Waar komt de koelkast te staan?

Een horeca koelkast kan op allerlei plekken in jouw bedrijf komen te staan. Ga je de horeca koelkast gebruiken als koeling voor dranken in de bar? Of ben je van plan om de koelkast in de keuken van jouw onderneming te gaan gebruiken? Voor deze functies zijn diverse koelkasten te koop. Horeca koelkasten zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Zo kun je onder andere kiezen uit een koelkast voor achter de bar, een horeca koelkast met glazen deuren om producten te presenteren of voor een koelkast voor in de keuken met meer opslagruimte. Bedenk goed wat de functie van de horeca koelkast in jouw bedrijf gaat zijn en laat dit meewegen in je keuze. 

Hoe vaak ga je de koelkast gebruiken?

Zoals hierboven vermeld kan een horeca koelkast meerdere functies hebben. Bij een bar zal de drankenkoelkast vaak geopend worden, terwijl een koelkast met desserts in een hotel minder vaak geopend hoeft te worden. Een koelkast met geforceerde koeling is de perfecte oplossing voor horeca koelkasten die vaak gebruikt worden. De geforceerde koeling zorgt ervoor dat alle producten evenredig worden gekoeld. Dit is anders dan bij een statische koelkast. Een statische koeling kan worden vergeleken met een koelkast die je in de keuken thuis hebt staan. Een horeca koelkast met statische koeling is geschikt om producten in te koelen die onverpakt vers moeten blijven. Er wordt geen lucht op de producten geblazen wat een ideale situatie is voor het koelen van bijvoorbeeld vers gebakken taarten. Horeca apparatuur van Gastrodeals.nl zorgt er in ieder geval voor dat jouw producten op de juiste manier gekoeld worden!

Wat is de temperatuur in de omgeving van de koelkast?

Een koelkast gebruikt in de zomer meer energie dan in de winter om producten te koelen. Logischerwijs verbruikt een koelkast in een hete keuken ook meer energie dan een koelkast achter de receptie van een hotel. Doordat er in keukens veel wordt gekookt, stijgt de temperatuur en verbruikt de koelkast meer energie. Als je de horeca koelkast in de keuken wilt plaatsen zul je rekening moeten houden met een hoger verbruik. Door te kiezen voor een energiezuinige koelkast in de keuken kun je flink geld besparen! 

Heb je bedacht waar de koelkast komt te staan, hoe vaak de koelkast ongeveer gebruikt gaat worden en wat de temperatuur is in de omgeving van de koelkast? Dan kun je een horeca koelkast gaan aanschaffen! Welke koelkast je ook kiest: horeca apparatuur van Gastrodeals.nl zorgt er in ieder geval voor dat jouw producten op de juiste manier gekoeld worden!