Een eigen restaurant beginnen? Dit heb je nodig voordat je kan beginnen

Een restaurant runnen is een dankbare taak waar doorzettingsvermogen en creativiteit voor nodig is. Hoe zorg je er voor dat ...

Een restaurant runnen is een dankbare taak waar doorzettingsvermogen en creativiteit voor nodig is. Hoe zorg je er voor dat je restaurant een succes wordt, en waar moet je rekening mee houden?

Startkapitaal

Het startkapitaal om een restaurant te beginnen bedraagt zo’n 500.000 euro. Afhankelijk van de plaats kan het uiteraard iets verschillen, maar door de bank genomen is ongeveer een half miljoen euro vereist. Als beginnende horecaondernemer heb je een heleboel middelen nodig. Naast het vermogen voor de huisvesting heb je ook een respectabel werkkapitaal nodig.

Horecapand

Je zult op zoek moeten naar panden die te koop staan en waar tevens een horecabestemming op zit.
Horecapanden zijn te koop of te huur. Ga je een pand huren, dan is in sommige gevallen enkele tienduizenden euro aan borg vereist. Indien je een pand wil kopen moet je rekening houden met een aanbetaling van enkele tientallen procenten van de aanschafprijs. 

Af en toe is het mogelijk om in overleg met de gemeente het bestemmingsplan van een pand te wijzigen. Echter is dit meestal een langdurig proces waar de uitkomst niet altijd van ingeschat kan worden. 

Het restaurant Inrichten

Nadat je voorzien bent van een pand zal je vaak genoodzaakt zijn om het een en ander aan renovaties uit te voeren. Dit is een mooie gelegenheid om je eigen gewenste sfeer te creëren en het interieur volledig op elkaar af te stemmen. Denk na over de vloer, muren, het plafond en het meubilair. Horeca meubilair kopen kun je beter niet impulsief doen. Denk goed na over de afmetingen, uitstraling en eigenschappen van het meubilair. Er zijn mooie horeca stoelen voor elk type restaurant te vinden, dus definieer je wensen goed alvorens je opzoek gaat naar meubilair. 

De keuken inrichten

De inrichting van de keuken zal afhankelijk zijn van wat je op de kaart wil aanbieden. Denk in ieder geval goed na over de manier waarop de processen zullen verlopen. Hiervoor is het handig als je al enige ervaring hebt met horecazaken, bij voorkeur met werken in de keuken. Indien je twijfelt over de inrichting, probeer dan een beroeps kok te strekken om even met je mee te denken over wat het handigst is. 

Personeel aannemen

Je restaurant is bijna klaar om te openen! Uiteraard moet je eerst personeel aannemen. Daarnaast kun je er over nadenken om alvast te investeren in restaurantsoftware. Dit gaat je erg helpen als het drukker wordt, hetgeen wat je uiteraard graag wil bereiken! Wanneer je een leverancier hebt uitgekozen en je restaurant bevoorraad is ben je operationeel klaar om te openen.

 

Tags:

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Horeca

Ontdek de beste Griek in Rotterdam

Heeft u zich ooit afgevraagd waar u de authentieke ziel van Griekenland kunt proeven zonder het land te verlaten? Bij Kostas de Griek in Rotterdam

Horeca

Huur de beste Italiaanse ijscoman

De Italiaanse ijscoman van Italian Icecream in Den Haag is in te huren voor een feest, open dag of een evenement in de provincie in

Horeca

Eindhoven de gekste of de leukste?

Eindhoven is een gezellige stad in het zuiden van Nederland, bekend om haar technologische universiteit en grote bedrijven zoals Philips en ASML. Er zijn tal

Horeca

Hotel Valkenburg centrum

Heerlijk weg in eigen land, waarom eigenlijk niet? Het is lokaal, je brengt weer geld in de eigen economie en je kunt je eigen landgenoten

Horeca

Wat voor soort glaswerk in de horeca?

Wanneer je een horeca zaak begint, zal je over van alles en nog wat moeten nadenken. Wat voor soort eten en drinken je gaat serveren,

Horeca

Bezorgen en afhalen restaurant Limburg

In Nederland kunnen we een stijging van 27 procent zien in het aantal bezorg en afhaalservices. Deze flinke stijging hebben we te danken aan de