Ben je de eigenaar van een horecaonderneming? Dan weet je maar al te goed hoe belangrijk het is om over goed verpakkingsmateriaal te beschikken. Niet alleen om voedsel te verpakken voor de klant, maar ook om deze veilig te bewaren in de keuken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan plastic flessen om vloeistoffen langer in op te bergen, maar ook plastic emmers of containers. In de foodsector zijn kwalitatieve verpakkingsmaterialen een absolute must. Maar welke materialen mogen absoluut niet ontbreken en moet jij als horeca ondernemer zeker in huis hebben? Verpakkingsmaterialen voor in de keukenAllereerst moeten we onderscheid maken tussen de verpakkingsmaterialen die in de keuken en daarbuiten worden gebruikt. De meeste restaurants doen tegenwoordig bijvoorbeeld ook aan maaltijdbezorging of geven een zogenaamde ‘doggy bag’ mee aan de klant. Dan is het natuurlijk belangrijk dat dit op de juiste manier verpakt kan worden. Aan dergelijke verpakkingsmaterialen worden echter andere eisen gesteld dan de verpakkingsmaterialen die in de keuken worden gebruikt. Logisch ook, want de functie van de materialen is ook anders.
In de keuken worden de materialen immers vooral gebruikt om gemaakte producten, sauzen, soepen en dergelijke vers te houden. Het is belangrijk dat de verpakkingen aan de gestelde eisen voldoen en ook op de juiste manier worden gebruikt, zodat je er zeker van kan zijn dat ze ook doen waar ze voor bedoeld zijn. Onmisbaar in de keuken zijn flessen en emmers. Het is belangrijk dat de verpakkingsmaterialen herbruikbaar zijn. Hiermee verbeter je de duurzaamheid in de keuken. Hetgeen vandaag de dag een steeds grotere rol speelt. Verpakkingsmaterialen voor maaltijdbezorging
Sinds corona zijn steeds meer restaurants aan maaltijdbezorging gaan doen. Ook nu de pandemie al een hele tijd achter ons ligt, zien we dat dit bij veel restaurants ook zo gebleven is. Hierdoor is het op steeds meer plekken en bij steeds meer locaties mogelijk om eenvoudig maaltijden te bestellen, af te halen en te laten bezorgen. Dit maakt wel dat je als horecaondernemer over meer zaken na moet denken.
Het bezorgen van maaltijden kan enkel als deze op de juiste manier verpakt kunnen worden. Het is van essentieel belang dat de maaltijd warm en netjes bij de klant aan zal komen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Goed verpakkingsmateriaal maakt een significant verschil. Omdat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt, is het in elk geval belangrijk om voor duurzame verpakkingen te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan verpakkingen die later gerecycled kunnen worden. Probeer in elk geval zo min mogelijk plastic te gebruiken. Houd ook rekening met hoe de maaltijden daarna verder nog verpakt gaan worden. Ze moeten immers niet alleen verpakt worden in een schaal of bakje, maar uiteindelijk ook vervoerd worden in een tas. Vroeger werden er vooral plastic tassen meegegeven, maar inmiddels stappen steeds meer horecaondernemers hier vanaf. Een goed en duurzaam alternatief is het gebruik van papieren tassen. Je hebt hier speciale tassen voor met een extra stevige bodem, zodat ze niet zo snel scheuren bij het vervoeren van meer gewicht.
|