Waarom Dennennaalden thee steeds populairder wordt!

Wat is Dennennaalden thee Iedereen is bekend met de verse munt thee of de gemberthee, maar wist je dat dennennaalden ...

Wat is Dennennaalden thee

Iedereen is bekend met de verse munt thee of de gemberthee, maar wist je dat dennennaalden thee tegenwoordig ook heel populair is! Het is niet hetzelfde als thee uit een zakje maar zeker het proberen waard. Er zit verschil in verschillende naaldsoorten waarbij de ene muffig is en de andere een frisse herfst smaak heeft, de ene naald zelfs giftig kan zijn en de andere allemaal gezonde stoffen meebrengt.

Dennennaalden thee komt van de dennenboom. De naalden worden vroeg in het jaar geplukt wanneer ze nog jong zijn, dan zitten de meeste gezonde stoffen nog in de naalden. Ook al kun je ze het hele jaar door gewoon plukken in het bos. Wil je zeker zijn van goede, gezonde en schone thee dan kun je deze natuurlijk beter in de winkel of kun je beter de thee online kopen.

Deze gezonde stoffen zitten er allemaal in

In de dennennaalden zitten veel gezonde stoffen. Let wel op bij welke type den je de naalden weg plukt. Je hebt namelijk verschil in de mate waarin bepaalde dennen goede stoffen bevatten. Over het algemeen bevatten de bomen onderstaande gezonden stoffen

Vitamine C

In een glas dennennaalden thee zit veel vitamine C. De meeste dennen groeien goed met veel zonlicht. Dat geeft de boom de mogelijkheid deze vitamine C te verwerken en op te slaan in de naalden. Dus ben je opzoek naar een oplossing voor veel vitamine C dan is een dennenthee zeker aan te raden

Vitamine A

Vitamine A is een vitamine die zorgt voor goede groei van ogen, huid, haar en nagels. Iedereen heeft vitamine A nodig. Deze is oplosbaar in vetten. Teveel vitamine A is trouwens niet goed voor zwangerevrouwen en kinderen. Je zult dus even moeten opletten met onder andere het zetten van dennen thee. Voor zwangerevrouwen raden we aan maximaal 3 kopjes te drinken.

Ijzer

Ijzer is niet alleen een bouwstof om dingen mee te bouwen maar ook voor het menselijk lichaam. We hebben ijzer nodig om te kunnen groeien en herstellen. Ijzer is belangrijk voor je immuun systeem. Voel je een griepje opkomen dan is het goed idee om onder andere deze gezonde stoffen tot je te nemen.

Waar ben je naar opzoek als zelf naalden wil plukken

Je moet goed opletten welke dennenboom je uitzoekt voor je favoriete kop thee. Je hebt namelijk dennenthee die nogal muffig ruikt en proeft terwijl er geen gezonden stoffen zoals vitame C inzitten, maar het is zeker mogelijk om je eigen thee bij elkaar te plukken!

Hier onder hebben we uitgelegd welke type naalden/bomen er zijn en welke je moet hebben. Je hebt verschillende type naaldachtige bomen. Ze zijn te onderscheiden in 3 verschillende typen.

De Spar De spar kun je herkennen aan het feit dat de naalden enkel zijn. Bij andere soorten groeien ze in paren of zelf met meer. Deze hebben we niet nodig voor de thee. De spar kennen we ookwel als de kerstboom. De naalden zijn niet geschikt voor een thee!

De Den

We zijn opzoek naar de type boom. We moeten namelijk een den hebben waarbij de naalden in een duo groeien. Bij alle dennenbomen groeien de naalden in duo. Binnen deze groep hebben je de volgende type bomen in Europa: – Turkse den (Pinus brutia)

– Canarische den (Pinus canariensis)

– Alpenden (Pinus cembra)

– Aleppoden (Pinus halepensis)

– Bosnische den (Pinus heldreichii)

– Bergden (Pinus mugo)

– Zwarte den (Pinus nigra)

– Oostenrijkse den (Pinus nigra subsp. nigra)

– Corsicaanse den (Pinus nigra subsp. laricio)

– Macedonische den (Pinus peuce)

– Zeeden (Pinus pinaster)

– Parasolden (Pinus pinea)

– Grove den (Pinus sylvestris) De Grove Den zijn we naar opzoek voor de lekkerste thee!

De Larix

De larix kun je het beste herkennen als de conifeer. De Larix wordt maximaal zo’n 30 meter hoog in europa. Je kunt de larix herkennen doordat er meer dan 2 naalden bij de uiteinden van de taken bevinden. Deze naalden gebruik je niet om je thee mee te maken! Deze kunnen zelfs giftig zijn!

 

Dennenthee tijdens het kamperen

Ben je in de overlevingsmodus beland? En heb je je tent in een bosrijk gebied opgezet? Dan zou je kunnen overwegen om verse thee uit het bos te halen. Zorg ervoor dat je de geschikte spullen mee hebt want met open vuur in het bos kan het nog wel eens gevaarlijk zijn.

Welke spullen heb ik nodig om thee te zetten in het bos

Om je volledig voor te bereiden voor als je op pad wil hebben we een lijstje gemaakt die je kan gebruiken als checklist. Het meeste spreekt voorzich, zo kun je bij het warm maken van je thee 100 verschillende manieren gebruiken maar het belangrijkste is dat je het veilig doet! Open vuur in het bos kan (nogmaals) erg gevaarlijk zijn!

  1. Theepot
  2. Schoon water
  3. Verwarmingsmethode
    1. Openvuur
    2. Gaspitje
    3. BBQ
    4. Overig
  4. De thee zelf
  5. Beker/mok/glas

 

Zelf thee zetten

Het zetten gebeurt door 2 goeie theelepels in een glas te doen doen en hier heet water op te gooien. Deze kun je minimaal 5 minuten laten trekken, maar we raden aan dit niet langer te doen dan 25 minuten. Je kunt eventueel een thee-ei gebruiken om de naalden niet rond te hebben drijven in je thee als je ze eruit wil hebben of je gebruikt een vulbare theezak!

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Eten en drinken

De voordelen van bedrijfscatering

In een wereld waarin werkplekken steeds meer evolueren naar dynamische hubs van productiviteit en samenwerking, is het belangrijk om de behoeften van werknemers hoog in

Eten en drinken

Geniet van een Italiaans restaurant in Nijmegen

Wanneer je verlangt naar de authentieke Italiaanse keuken, dan is een Italiaans restaurant in Nijmegen de perfecte bestemming. Osteria Pomodoro in Lent staat bekend om

Eten en drinken

Ontdek de smaak van typisch Frans eten

Wanneer men denkt aan typisch Frans eten, denkt men aan een keuken die bekend staat om zijn finesse en diversiteit. De Franse keuken is wereldwijd

Eten en drinken

Een kilo smaakvolle spareribs

Stelt u zich eens voor: een zonnige dag, een gezellige achtertuin, en op de barbecue ligt een kilo spareribs te garen. Deze spareribs, een favoriet

Eten en drinken

De charme van private dining in Amsterdam

Private dining in Amsterdam is een begrip dat synoniem staat voor exclusiviteit en intimiteit in de wereld van culinaire ervaringen. Deze vorm van dineren is

Eten en drinken

Innovations in cocoa processing systems

Cocoa processing systems are at the heart of transforming raw cocoa beans into the fine products we relish. These systems encompass a series of critical