Ace Magazine
Image default
Eten en drinken

Verras je gasten met Oost Indische kers pesto

Iedereen heeft wel eens pesto geproefd. Het wordt gebruikt als smaakmaker en is ontzettend makkelijk door verschillende gerechten te doen. Vaak wordt het op een stukje brood gedaan als spread, of door een pasta gerecht heen geroerd. Toch zijn er veel verfrissende variaties op de traditionele pasta. Wil je dus eens wat anders dan de klassieke versie? Lees dan deze blog voor inspiratie.

 

Oost Indische kers pesto

Oost Indische kers is een kruidachtige plant. Deze plant kun je bijna helemaal eten: het blad, de bloemen en zelfs de zaden kun je eten. Naast dat de plant heerlijk kruidig van smaak is, is het ook nog eens super gezond! Maak je Oost Indische kers pesto dan zit hier tot 10 keer meer vitamine C in dan veldsla. Naast dat het gezond is en lekker smaakt zit er nog een pluspunt aan de Oost Indische kers pesto, de bloem kan volledig geserveerd worden en fleurt daarmee het gerecht heel erg op.

 

Munt pesto met pistachenoten

Houd je niet zo van de kruidige smaken, dan is de munt pesto met pistachenoten iets voor jou. Door de pistachenoten is de pesto een tikkeltje zoeter dan je gewend bent. De munt zorgt voor een frisse nasmaak. Je kunt het prima gebruiken als spread, maar is het lekkerst als marinade voor vlees vers van de grill of als saladedressing. Even inwrijven en smullen maar.

https://restoranto.com/nl/oost-indische-kers/