Veganistische recepten die tempeh gebruiken in je maaltijdboxJe hoeft geen veganist te zijn om van tempeh te genieten. Dit gefermenteerde sojaproduct is een geweldige bron van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Het bevat ook minder vet dan typische eiwitbronnen op basis van vlees, zoals kip of rundvlees. Eén portie bevat ongeveer 20 gram totaal vet en minder dan één gram suiker. Tempeh hoeft ook niet gemarineerd te worden om smaak toe te voegen, omdat het al zijn eigen smaak heeft. Je kunt een maaltijdbox bestellen met een tempeh-gerecht en je zult zeker genieten van de smaak van dit ingrediënt, want dit is ook een veelzijdig exemplaar dat in elk gerecht kan worden verwerkt. Tempeh met tomaat en basilicumTempeh is een cake van gefermenteerde sojabonen met een hoog eiwitgehalte, waardoor het het perfecte vleesalternatief is voor veganisten. Het is ook een goede bron van ijzer en calcium, evenals vitamine B6 en B12. Stoom de tempeh voor de bereiding 10-15 minuten tot hij zacht is. Stel vervolgens je boterham samen door er verse tomaten, basilicumblaadjes en gesneden rode ui op te leggen. Als je snel iets wilt en geen tijd hebt om alle ingrediënten voor dit recept te bereiden, kun je een vegan box bestellen met een tempeh-gerecht van tomaat en basilicum. Sticky tempehTempeh is een gefermenteerd sojaproduct dat wordt gemaakt door hele sojabonen te fermenteren, wat resulteert in een stevige, dichte cake met een geconcentreerde smaak. Het bestaat al eeuwen om spijsverteringsproblemen te behandelen en de spijsvertering te stimuleren. Tempeh is een uitstekende bron van eiwitten, vezels en B-vitamines, en het bevat ijzer om je lichaam te helpen rode bloedcellen aan te maken, zodat je de hele dag energiek kunt blijven. Een van de beste manieren om van tempeh te genieten, is door sticky tempeh te maken. Sommige veganisten gebruiken tempeh liever als vleesvervanger. Je kunt maaltijdboxen vinden met een sticky tempeh-optie als je iets nieuws wilt proberen of als je gewoon van tempeh houdt. Smokey tempeh en aardappelhasjTempeh is een sojaproduct dat werkt als een uitstekende bron van eiwitten, ijzer, zink en magnesium. Het is ook een goede bron van calcium. Dit recept maakt gebruik van tempeh in een rokerige hasj met aardappelen en uien en veganistische spekjes. De tempeh wordt gemarineerd en vervolgens in de oven gekookt tot hij aan de buitenkant krokant is en van binnen mals blijft. Je kunt ook wat avocadoschijfjes of guacamole toevoegen voor extra romigheid.
In sla verpakte tempeh taco’sOm deze met sla omwikkelde taco’s te maken, snijd je de tempeh eenvoudig in dunne reepjes of blokjes. Verhit wat olie op middelhoog vuur, voeg dan de stukjes tempeh toe en bak ze ongeveer 4 minuten per kant goudbruin. Terwijl de tempeh bakt, bereid je je toppings voor door de ui en jalapeno fijn te hakken en ze vervolgens in olijfolie te bakken tot ze zacht zijn. Hak vervolgens de koriander grof. Voeg na het sudderen zout en peper naar smaak toe. Vegan bonen-chili met tempehBegin met het bruinen van de tempeh en chili in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe en kook nog 3 minuten tot ze goed opgewarmd zijn. Voeg al je overige ingrediënten, behalve de zure room en bloem, toe aan de pan en roer goed tot ze gecombineerd zijn. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af met een deksel en laat 20-25 minuten koken tot het ingedikt is. Breng eventueel op smaak met peper en zout voor het opdienen met zure room erop.
|