Top vijf duurste ingrediënten

Heel vaak wordt er niet bij stilgestaan en dat kan ook komen, omdat je het misschien niet zo vaak gebruikt. ...

Heel vaak wordt er niet bij stilgestaan en dat kan ook komen, omdat je het misschien niet zo vaak gebruikt. Maar er zijn dus een heleboel ingrediënten waar je een stuk meer voor betaalt om te gebruiken in bepaalde gerechten. De top vijf duurste vind je hieronder. 

 

 

  1. Kaviaar

Deze zwarte visseneitjes zijn toch wel het meest bekend. Het zijn om precies te zijn onbevruchte eitjes van een wilde steur, die met de hand uit de buik van de dode vis worden gehaald. Deze vis produceert niet constant eitjes en het verzamelen, kan vandaar een zware klus zijn. Voor een kilo authentieke kaviaar betaal je tussen de 4.500 en 45.000 euro. Kom je in winkels of restaurants goedkopere kaviaar tegen, dan kun je ervan uitgaan dat het dan om een imitatieproduct gaat, dat uit de buik van een andere vis komt. Denk aan zalm of tonijn. 

 

  1. Truffels

er wordt vaak vergeten wat truffels nu eigenlijk zijn. Het zijn dus paddenstoelen die onder de grond groeien. Je komt ze vooral tegen in Noord-Italië, Zuidoost-Frankrijk en Kroatië. Voor de oogst worden honden en varkens gebruikt, want die kunnen de truffel opsporen. Het oogsten van deze paddenstoelen kost ook enorm veel tijd en de prijs van truffels kan met duizenden euro’s oplopen. De gerechten die je kunt maken met truffels is echt eindeloos. 

 

  1. Saffraan

Saffraan is een specerij dat wordt gemaakt van de stampers van een specifieke Aziatische krokus bloem. Elke bloem wordt met de hand geplukt en ook de meerdere stampers die erin zitten worden met de hand verwijderd. Om slechts één gram saffraan bij elkaar te sprokkelen zijn er zo’n 150 van die stampers nodig. Je kan je dan wel voorstellen dat het oogsten van saffraan is een behoorlijke arbeidsintensieve en tijdrovende klus. Dat is dan ook een grote reden dat de kiloprijs van deze specerij doorgaans tussen de 30.000 en 40.000 euro per kilo bedraagt. 

 

  1. Densuke watermeloen

Een watermeloen klinkt eigenlijk vrij simpel en totaal niet duur. De kans dat je hem ook in een Nederlandse supermarkt tegenkomt, is erg klein. De densuke meloen groeit namelijk op slechts één plek ter wereld. Op het Japanse eiland Hokkaido om precies te zijn. De vrucht heeft een zwarte schil en een roze binnenkant. Iets anders dan dat je het hier gewend bent. Afhankelijk van een wel of niet goede oogst kan de stuksprijs van deze specifieke watermeloen oplopen tot maar liefst 5.200 euro. 

 

  1. Kopi Luwak koffie

Deze koffie is niet zo bekend onder de mensen. Het is een bijzonder proces. De koffieboon wordt eerst opgegeten door een luwak. Dat is een katachtig dier met een nogal spitse neus. In de maag en het darmstelsel van de luwak vindt vervolgens een speciaal fermentatieproces plaats, dat de koffie z’n unieke smaak geeft. Nadat de boon uiteindelijk is uitgepoept, wordt deze verder tot koffie verwerkt. Voor een kilo Kopi Luwak koffiebonen betaal je tussen de 170 en 500 euro per kilo. Stammen de bonen van een wilde luwak af, dan kan de kiloprijs enorm oplopen tot wel 5.000 euro per kilo.

 

 

Je moet het er maar net voor over hebben of kunnen betalen, maar je kan er niet omheen dat dit bijzondere ingrediënten zijn. Mocht je ze tegenkomen in bijvoorbeeld een restaurant, of bij beleefbosque.nl zorg dan dat je ervan geniet.

 

https://beleefbosque.nl/

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Eten en drinken

De voordelen van bedrijfscatering

In een wereld waarin werkplekken steeds meer evolueren naar dynamische hubs van productiviteit en samenwerking, is het belangrijk om de behoeften van werknemers hoog in

Eten en drinken

Geniet van een Italiaans restaurant in Nijmegen

Wanneer je verlangt naar de authentieke Italiaanse keuken, dan is een Italiaans restaurant in Nijmegen de perfecte bestemming. Osteria Pomodoro in Lent staat bekend om

Eten en drinken

Ontdek de smaak van typisch Frans eten

Wanneer men denkt aan typisch Frans eten, denkt men aan een keuken die bekend staat om zijn finesse en diversiteit. De Franse keuken is wereldwijd

Eten en drinken

Een kilo smaakvolle spareribs

Stelt u zich eens voor: een zonnige dag, een gezellige achtertuin, en op de barbecue ligt een kilo spareribs te garen. Deze spareribs, een favoriet

Eten en drinken

De charme van private dining in Amsterdam

Private dining in Amsterdam is een begrip dat synoniem staat voor exclusiviteit en intimiteit in de wereld van culinaire ervaringen. Deze vorm van dineren is

Eten en drinken

Innovations in cocoa processing systems

Cocoa processing systems are at the heart of transforming raw cocoa beans into the fine products we relish. These systems encompass a series of critical

Eten en drinken

Verse aardappelchips van lokale boeren

In de wereld van lekkere chips is er één naam die er bovenuit steekt: Boerderij Chips. Hier kun je de ware smaak van aardappelchips ervaren,