Fenegriek een gezonde Biologische poeder

Fenegriek, een gezonde poeder Fenegriek wint als keukenkruid steeds meer terrein en kennen we ook als Grieks hooi of Foenegriek. ...

Fenegriek, een gezonde poeder

Fenegriek wint als keukenkruid steeds meer terrein en kennen we ook als Grieks hooi of Foenegriek. Het is een gezonde toevoeging en helpt de bloedsuikerwaarden te verlagen. Fenegriek is afkomstig uit het middellandse zeegebied van de vlinderbloesemplant. In Griekenland werd het gebruikt om vee sneller dikker te laten maken.

Steeds vaker wil men een alternatief gaan gebruiken voor de gezondheid en in voeding toe te passen. Heel verstandig want het zoutpotje kan echt wel aan de kant.

Waar komt het vandaan?

In de keuken wordt het zowel vers als gedroogd gebruikt en je ziet het vaak terug in Iraanse, Afrikaanse en de Arabische gerechten. Het magische zaad komt oorspronkelijk uit Mesopotamië. In het oude Egypte werd het gebruikt tegen kaalheid en bevallingen makkelijker te maken.

Medisch gebied toepassingen

Het bevat cumarinen, saponine en zit boordevol ijzer en koper en het wordt vaak gebruikt voor mensen die aan moeten komen, dus bij ondergewicht. Het is verkrijgbaar in losse poeder kiemarm maar ook in andere vormen. Tevens zou het dus helpen bij diabetes patienten voor een evenwichtig bloedsuiker. Er zit natuurlijke anabolen in waardoor spieren worden opgebouwd.

Het wordt eveneens voorgeschreven bij Artritis, Bronchitis, Indegestie en huidproblemen.

Fenegirek kan je ook toevoegen in

  • salades
  • groenteschotels
  • currysaus
  • brood
  • vlees, wortelen, erwtensoep en als kaaskruiden
  • Smoothies, Shakes en Yoghurt.

 

Wil je dit indrukwekkende biologische poeder nu ook in huis? Gewoon online bestellen en binnen 2 werkdagen in huis www.voedingsdeskundige.nl

Fenegriek een gezonde Biologische poeder

https://www.voedingsdeskundige.nl/product/fenegriekzaad-poeder-kiemarm-biologisch/

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Eten en drinken

De voordelen van bedrijfscatering

In een wereld waarin werkplekken steeds meer evolueren naar dynamische hubs van productiviteit en samenwerking, is het belangrijk om de behoeften van werknemers hoog in

Eten en drinken

Geniet van een Italiaans restaurant in Nijmegen

Wanneer je verlangt naar de authentieke Italiaanse keuken, dan is een Italiaans restaurant in Nijmegen de perfecte bestemming. Osteria Pomodoro in Lent staat bekend om

Eten en drinken

Ontdek de smaak van typisch Frans eten

Wanneer men denkt aan typisch Frans eten, denkt men aan een keuken die bekend staat om zijn finesse en diversiteit. De Franse keuken is wereldwijd

Eten en drinken

Een kilo smaakvolle spareribs

Stelt u zich eens voor: een zonnige dag, een gezellige achtertuin, en op de barbecue ligt een kilo spareribs te garen. Deze spareribs, een favoriet

Eten en drinken

De charme van private dining in Amsterdam

Private dining in Amsterdam is een begrip dat synoniem staat voor exclusiviteit en intimiteit in de wereld van culinaire ervaringen. Deze vorm van dineren is

Eten en drinken

Innovations in cocoa processing systems

Cocoa processing systems are at the heart of transforming raw cocoa beans into the fine products we relish. These systems encompass a series of critical

Eten en drinken

Verse aardappelchips van lokale boeren

In de wereld van lekkere chips is er één naam die er bovenuit steekt: Boerderij Chips. Hier kun je de ware smaak van aardappelchips ervaren,