Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van robotica op school: een bezoek aan een technologie museum in Amsterdam

Technologie verandert de manier waarop mensen dingen doen in elk deel van de wereld, en de sector blijft zich uitbreiden. Wat doen scholen om de volgende generatie op de toekomst voor te bereiden?

De waarheid is dat onderwijsinstellingen op dit gebied al heel wat werk verzetten. In feite is alles wat we vandaag de dag zien op het gebied van robotica terug te voeren op onderzoek en een academisch paradigma dat beleidsmakers, wetenschappers en regeringen aan boord heeft gebracht. Hier lees je meer over het integreren van robotica op school en welk technologie museum in Amsterdam je kunt bezoeken.

Hoe ver is de ontwikkeling van de robotica gekomen?

Vandaag blijft geavanceerde robotica diegenen onder ons verrassen die het bestaan van AI-bots zoals Sofia, Siri, Alexa, Cortana en Google Assistant niet hadden kunnen vermoeden. Maar dankzij techreuzen als Amazon, Microsoft, Apple en anderen die het tempo blijven bepalen, is deze sector iets om je over te verbazen.  Maar deze creaties zijn niet gisteren begonnen.

De moderne robotica begon in het begin van de jaren 1950, toen George C. Devol een robot creëerde met de naam “Unimate”. De machine was programmeerbaar, een concept dat nog steeds van toepassing is op moderne technieken.

George probeerde zijn creatie bijna tien jaar lang zonder succes te verkopen, totdat Joseph Engleberger, een zakenman en ingenieur, Unimate in de jaren zestig kocht en begon met de massaproductie van robots. Tot op vandaag wordt Joseph Engleberger de vader van de moderne robotica-industrie genoemd. 

Robotica wint wereldwijd op veel scholen aan populariteit. En hoewel het belangrijk is op te merken dat leraren die cursussen op dit gebied geven, een gevorderde kennis van programmeren en andere vaardigheden moeten hebben, plukken de leerlingen daar enorme vruchten van, niet alleen voor het heden, maar ook voor de nabije AI-toekomst.

Voordelen van robotica op school

Je leert creatief denken. Niet veel kennisgebieden combineren creativiteit en plezier tegelijkertijd. Studies hebben aangetoond dat robotica beide bereikt. Leerlingen doen graag mee aan activiteiten waarbij ze de volledige controle hebben, iets wat mogelijk is met robotica. En wanneer leerlingen in staat zijn om coole dingen te doen, willen ze meer functies ontwikkelen.

Het tweede voordeel is betrokkenheid. Hands-on leeractiviteiten verhogen het concentratie- en aandachtsniveau, want hoe meer leerlingen fysieke vaardigheden leren, hoe meer ze bij de les willen blijven.

Het derde voordeel is voorbereidheid. Nu geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie, bestuurderloze auto’s en ruimtevaartuigen elke dag vorm krijgen, moet de huidige generatie studenten beter dan ooit tevoren voorbereid zijn op technologische veranderingen.

Ook ontwikkel je programmeervaardigheden. Nu kunstmatige intelligentie steeds meer voorkomt in huizen, scholen en kantoren, zal een beetje programmeerkennis iedereen helpen begrijpen hoe deze bots werken.

En als laatste voordeel, doorzettingsvermogen. Het maken en programmeren van robots is een uitdaging. Maar door frustratie heen werken helpt leerlingen een houding te ontwikkelen die nooit opgeeft. Het zorgt voor vastberadenheid, wat cruciaal is voor elke technologische of wetenschappelijke onderneming.

Leer alles over robots in dit robot museum in Amsterdam.

https://jetbrainstechlab.com/