Wat zijn geschikte werkschoenen voor de bouw?

Werk jij in de bouw? Of ben jij van plan hier te gaan werken? Dan weet je als geen ander ...

Inhoudsopgave:

Werk jij in de bouw? Of ben jij van plan hier te gaan werken? Dan weet je als geen ander dat veiligheid hier een grote rol speelt. Bij het kiezen van de juiste werkschoenen dien je dan ook rekening te houden met veiligheidsnormen. Maar er zijn meer kenmerken waar je op kunt letten bij het aanschaffen van goede schoenen. Waar moeten werkschoenen in de bouw aan voldoen?

1. Optimale bescherming van voeten

Bij werkschoenen voor in de bouw is het heel belangrijk dat ze goede bescherming bieden aan de voeten. De meeste werkschoenen in de bouw zijn S3 werkschoenen en hebben zowel een veiligheidsneus als zool. De veiligheidsneus beschermt jouw tenen tegen zware vallende objecten en wanneer je jouw voet stoot. De neus kan uit verschillende materialen bestaan:

–          Staal

–          Composiet

–          Aluminium

–          Fiberglas (glasvezel)

De veiligheidszool beschermt de voeten tegen scherpe voorwerpen die op de bouwplaats kunnen liggen zoals: schroeven, spijkers en ijzeren stangen.

2. Waterbestendige werkschoenen

Aangezien de werkzaamheden op de bouw ook buiten kunnen plaatsvinden, is het belangrijk dat de veiligheidsschoenen tegen vocht kunnen. Je kunt hierbij kiezen voor waterafstotende of volledig waterdichte werkschoenen.

3. Kenmerken schoen verschillen per beroep

Voor iemand die in deze sector werkt is het aan te raden om naar werkschoenen te zoeken die een S3 normering hebben of hoger. Per beroep verschillen de eisen voor de werkschoenen ook.

–          Mensen die met elektriciteit werken moeten werkschoenen dragen met een lage elektrische weerstand (= ESD normering).

–          Mensen die vaak gebukt of gehurkt te werk gaan, kunnen beter kiezen voor lage werkschoenen zodat de enkels nog vrij kunnen bewegen. Een hoge schoen biedt daarentegen meer bescherming van de achillespees.

–          Bij veel geknield werk kun je het best kiezen voor een stevige overneus, die vroegtijdige slijtage van de neus voorkomt.

–          Bij werkzaamheden bijv. met lassen dient de schoen hittebestendig te zijn.

4. Persoonlijke voorkeuren

Naast deze praktische en beroepsmatige vereisten, zijn jouw persoonlijke belangen ook van invloed op de juiste schoenkeuze. Heb jij bijvoorbeeld snel last van zweetvoeten? Kies dan voor een ademende en vocht afvoerende veiligheidsschoen. Houd jij van een sportieve of juist van een nettere uitstraling? Heb jij voorkeur aan een bepaald merk voor werkschoenen?

5. Vraag naar de vereisten bij jouw werkgever

Afhankelijk van jouw functie kan de normering verschillen. Vraag altijd aan jouw werkgever welke veiligheidsnorm vereist is. Ook kun jij je laten adviseren door een werkschoenenwinkel, met een breed aanbod en veel kennis over de juiste werkschoenen.

Tags:
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

De kracht van afzetpaaltjes

  Laten we bij de basis beginnen: wat zijn afzetpaaltjes? Deze kleine maar krachtige objecten vormen de eerste verdedigingslinie tegen chaos. Ze kunnen een mensenmassa ...

De Beste Kapper en Barber Shop in Den Haag – Ferry's Hairstudio

De Beste Kapper in Den Haag: Ferry’s Hairstudio Op zoek naar een kapper in Den Haag? Of je nu op zoek bent naar een trendy ...

Jouw gids voor vloeren in Hoogeveen: Ontdek het uitgebreide aanbod van LAB21

Een nieuwe vloer kiezen voor je woning in Hoogeveen kan een uitdaging zijn. Of je nu op zoek bent naar een klassieke uitstraling of een ...

Gekoelde opslag voor boter en koelopslag voor rozen: veelzijdige opslagoplossingen

Koelhuis Dronten biedt hoogwaardige opslagdiensten aan voor diverse producten, waaronder de gekoelde opslag voor boter en de koelopslag voor rozen. Door jarenlange ervaring en het ...