Pellet barbecue van Bacor HoutkachelsDe zomermaanden zijn inmiddels weer voorbij, maar we hebben zo vaak heerlijk gegeten in de tuin. Dat ga ik wel missen. Toen we nog groter woonden, hadden we een hele grote elektrische BBQ. Echter waren we nu benieuwd naar hoe een pellet barbecue zou werken. Daarom zijn we uiteindelijk op zoek gegaan naar zo’n bbq. We vonden al snel een prettig bedrijf dat over een uitgebreid aanbod beschikt. Hoppa, we stapten in de auto en brachten een bezoek aan de showroom. Daar hebben we een tijdje gesproken met een van de adviseurs, wat heel fijn was. Uiteindelijk vertrokken we met een pelletbbq in de achterbak. Helemaal tevreden! Wat is een pellet barbecue?Een pellet bbq is een bbq die over een digitale controller beschikt. Die digitale controller regelt de interne temperatuur door de pellet toevoer. De pellet worden naar de brander getransporteerd met gebruik van een wormschroef. Vervolgens ontsteekt een gloeistift in de brander de pallets , een ventilator onder de brander houdt de pellets brandend. Echter zit er ook een ventilator in de pellethopper. U vraagt zich misschien af welke functie deze ventilator heeft. Deze ventilator zorgt ervoor dat er geen sprake kan zijn van een terugbranding. Het ultieme vuur komt tot stand wanneer de twee luchtstromen elkaar ontmoeten. Doordat een pelletbbq op deze manier werkt, zit er een typische barbecue smaak aan het eten. Dat vinden wij zo lekker! Bullerjan of TermatechWe waren ook op zoek naar een kwalitatieve houtkachel. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een Bullerjan houtkachel. We hadden ook kunnen kiezen voor een TermaTech 220, maar we hadden toch voorkeur voor de Bullerjan. Dit is een doordachte houtkachel die ervoor zorgt dat we op een verantwoorde wijze van de schoonheid van het vuur kunnen genieten. Op zoek naar een pellet barbecue, of naar een houtkachel of pelletkachel? Neem dan zeker eens een kijkje in het assortiment van Bacor Houtkachels. We zijn namelijk heel erg tevreden met dit bedrijf. |
https://www.bacorhoutkachels.nl/ |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- De beste geheimen voor een perfecte BBQ Een Weber houtskool BBQ is een ritueel dat is ingebakken in de stedelijke Australische psyche. Volgens het Australische bureau voor de statistiek kiest 58% van...
- Barbecueën met vis Vis barbecue Steeds vaker is men vis aan het bereiden op de barbecue. Het bereiden van vis op de barbecue is in de loop van...
- De mogelijkheden van de BBQ-Specialist.nl Vind jij het wel leuk om te barbecueën, maar vind je het organiseren niets? Dan is het tijd dat je snel een bezoekje voor een...
- Barbecueën hoort er bij – bereid u voor op de volgende zomer Een barbecue is een populaire manier om buiten te koken, waarbij voedsel boven een vuur wordt gegrild. Barbecues kunnen op houtskool, gas of elektrisch zijn....
- Het grote verschil tussen houtskool en briketten Het grote verschil tussen houtskool en briketten Barbecueën op een houtskool barbecue is razend populair. Van de rokerige smaak die de barbecue af geeft tot...
- Moderne BBQ’s voor fijnproevers Fijnproevers zijn niet tevreden met een eenvoudige worst. Waarom zouden ze? Vele verfijnde recepten kunnen op moderne apparatuur worden bereid. Langzame gerechten zoals runderborst en...