Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Hoe science fiction films al jaren de toekomst voorspellen

Het is algemeen bekend dat veel dingen uit science fiction films jaren later werkelijkheid worden. De technologie kijkt al jaren met een schuin oog naar het filmgenre, om inspiratie uit op te doen. Veel dingen werden in science fiction voorspelt en zijn inmiddels allang werkelijkheid. Weten welke? Dat leggen we je in het artikel hieronder uit.

 

De toekomst wordt vaak geprojecteerd als een grote chaos, maar, zoals we uit onderstaande films leren, niets is minder waar. Toch zijn er een aantal lessen die we wel hebben geleerd van deze films.

Magnetron maaltijden

In 1989 kwam Back to the Future deel twee uit. In deze film reist de hoofdpersoon 30 jaar vooruit, naar 2015. Hij ziet daar dingen die hij zich niet had kunnen voorstellen zoals vliegende auto’s en hoverboards. Dat zijn allemaal dingen die nog even op zich moeten laten wachten, maar in 2015 waren er ook magnetronmaaltijden en daarvan weten we allemaal dat die wel degelijk bestaan.

Siri en hologrammen

In de film Iron Man zit het laboratorium van Tony Stark vol technische snufjes. Zo bevat het een computersysteem met persoonlijke assistent genaamd J.A.R.V.I.S.. Je kunt tegen J.A.R.V.I.S. praten en dan zoekt het op wat je wilt weten. Klinkt bekend? Juist, J.A.R.V.I.S. is Siri. Daarbij bestaat het computersysteem in Iron Man uit een hologram dat met de hand te besturen is. Zo ver zijn we nog net niet, maar er bestaan al wel holograms. Bedrijven zoals Media Hologram zijn druk bezig met het creëren en ontwerpen van de meest innovatieve holograms en deze technologie is dan ook volop in ontwikkeling.

Videobellen en digitale billboards

In de film Blade Runner die in 1982 uitkwam waren niet alleen, net als in Back to the Future, vliegende auto’s te zien, maar ook digitale billboards. Deze zijn natuurlijk werkelijkheid geworden, Times Square hangt er vol mee. Ook konden mensen videobellen in de film, inmiddels is dit niet alleen mogelijk via applicaties zoals Skype en Google Hangouts op de pc, maar ook via bijvoorbeeld Whatsapp.