Het verschil tussen een software developer en een software engineer

De termen of functienamen software engineer en software developer worden vaak door elkaar gebruikt. Terwijl een software engineer en software ...

De termen of functienamen software engineer en software developer worden vaak door elkaar gebruikt. Terwijl een software engineer en software developer (ook wel ontwikkelaar) toch echt twee verschillende functies zijn. In deze blog vertellen wij je wat de twee beroepen in houden en wat de verschillen zijn.

Wat is een software engineer?

Een software engineer bepaald op basis van de wensen en behoeften van de klant of eindgebruikers, hoe de software wordt ontworpen, ontwikkeld, geschreven, geïmplementeerd, getest, verbeterd en onderhouden.

Als software engineer ben je dus verantwoordelijk voor het hele proces van het omzetten van wensen, problemen of vragen naar software-oplossingen. Het gaat dus niet om coderen of programmeren, maar juist om alle zaken eromheen, zoals het plannen van de werkzaamheden, het contact met de opdrachtgever en het onderhoud.

Wat doet een software engineer?

Software engineers werken volgens een systematische aanpak van de ontwikkeling, uitvoering en het onderhoud van software. Van het opstellen van de eisen van de klant tot de oplevering van het eindproduct aan de klant.

Als software engineer heb je dus een erg uitgebreide functie. Zo schrijf je codes en programmeer je. Wanneer je voor een klant werkt, laat je duidelijk zien waar je mee bezig bent. Je werkt alleen of in  teamverband aan een oplossing voor een probleemstelling.

Een software engineer werkt meestal in teamverband aan de ontwikkeling van nieuwe software. Dit team bestaat vaak uit: een scrum, master, product owner, integration architect en een solution architect.

De werkzaamheden zien er als volgt uit:

–          Een analyse van de wensen en eisen van de opdrachtgever.

–          Een ontwerp of plan bedenken.

–          Plannen en uitvoeren van de programmeer werkzaamheden.

–          Ontwikkelen van de software in overleg met de opdrachtgever.

–          Testen van de software.

–          Opstellen van een begeleidende documentatie voor het gebruik van de software voor de eindgebruikers die er mee moeten werken.

–          Onderhouden en updaten van de software.

Wat is een software developer?

Een software developer is iemand die software ontwikkelt en zich vooral bezig houdt met coderen. Je bent dus vooral bezig met de code van de software.

Wat doet een software developer?

Naast het schrijven van de code en het programmeren hiervan, kan een software developer ook bezig zijn met het ontwerpen, implementeren en testen van de software. Net als een software engineer doet hij dit meestal met een team. Het enige verschil is dat hij/ zij binnen dit team minder verantwoordelijkheden hebben dan de software engineer.

De werkzaamheden bestaan dus veelal uit:

–          Het ontwerpen van de software.

–          Het schrijven van de code.

–          Het implementeren van de software.

–          Het testen van de software.

Wat is dus het verschil tussen een software engineer en een software developer?

De werkzaamheden van een software engineer zijn dus veel breder, dan die van een software developer. Een engineer houdt zich bezig met het totaal plaats en een developer houdt zich maar met een gedeelte hiervan bezig.

https://www.ictvacatures.me/vacature-developer/

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Bedrijven

Wonen in Brabant en werken in Utrecht

Er zijn van die keuzes die logisch lijken op papier, maar in de praktijk nét iets meer vragen. Wonen in Brabant en werken in Utrecht

Bedrijven

Snel van overtollige kilo’s af

Voor veel mensen was het laatste jaar niet optimaal als het op sporten aan komt. Veel sportscholen, sportvereniging en andere clubs waren gesloten. Sommige mensen

Bedrijven

PMO en de wetgeving

Veel werkgevers vragen zich af of een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) verplicht is en wat de wet hierover zegt. Hoewel het niet wettelijk verplicht is

Bedrijven

Erfrecht in Nederland

Het erfrecht in Nederland regelt wat er gebeurt met de bezittingen en schulden van iemand die overlijdt. Dit is voor iedereen in Nederland hetzelfde en

Bedrijven

De kracht van afzetpaaltjes

  Laten we bij de basis beginnen: wat zijn afzetpaaltjes? Deze kleine maar krachtige objecten vormen de eerste verdedigingslinie tegen chaos. Ze kunnen een mensenmassa