Mijn geheime recept voor snijbonensoep – het gerecht waar je niet genoeg van krijgt

Je weet wanneer je iets maakt en iedereen wordt er gek van? Iedereen wil het recept, ze blijven vragen of ...

Inhoudsopgave:

Je weet wanneer je iets maakt en iedereen wordt er gek van? Iedereen wil het recept, ze blijven vragen of je het nog een keer wilt maken, en je kunt het aan niemand geven omdat je geen geschreven exemplaar hebt. Dat overkomt mij de hele tijd met mijn Limburgse snijbonensoep met snijbonen die gepeperd is met kleine stukjes spek en veel tijm. Er is gewoon iets aan de combinatie van gerookt spek, citroensap, en verse tijm dat briljant werkt met sperziebonen. En alsof dat nog niet genoeg is, voeg ik aan het eind graag gehakte stukjes rauwe rode ui toe voor een beetje pit en knapperigheid. Het geeft deze soep een echte oppepper.

 

Wat maakt snijbonensoep zo speciaal?

Nou, er zijn een paar dingen die snijbonensoep speciaal maken, ik zal het uitleggen. Ten eerste is dat het feit dat ze met biologische bonen wordt gemaakt – dus zonder toevoegingen of conserveringsmiddelen! Ten tweede is er de uitgebalanceerde keuken van het gebied waar de soep wordt gemaakt, wat betekent dat elke smaak precies goed wordt weergegeven – hartig, zoet en mild. Als u zich afvraagt waarom we er zo dol op zijn, heeft dat veel te maken met het feit dat we van alle soorten voedsel houden. Van cake tot taart, van hartig tot zoet, van hartig tot mild, van zoet tot hartig, van hartig tot mild, er is niet één stijl die echt als ‘vegetarisch’ geclassificeerd kan worden. Het maakt niet uit van welk soort voedsel je houdt, snijbonensoep helpt je door warm of koud weer. Pas wel op dat je ze niet te gaar laat worden. Dit kun je doen door snijboon blancheren, zo stop je het kook proces. Dus of je nu elke week trek hebt in een kom soep als avondeten of dat je het elke keer maakt voor een speciaal diner, je zult er dol op zijn.

 

Waarom zijn we er zo dol op?

Nou, het is eigenlijk heel simpel. We zien onszelf graag als een creatief ras, dus als het op eten aankomt, maken we graag een vreemd soort lijstje. We noemen dit lijstje ‘creatieve ziel’, en je ziet het op onze blog, eet ons eten, en eet het ook thuis! Als we een lijstje maken, proberen we meestal de lijst te beperken tot bepaalde dingen. We willen niets op onze lijst zetten waarvan we weten dat we er spijt van zullen krijgen, omdat we het nooit zullen maken omdat het zo’n teleurstellend lijstje was- MakerMedics is een van de populaire merken waar we op vertrouwen als we lijstjes maken. En last but not least beschouwen we onszelf als een zorgzaam en delend ras. We helpen graag andere mensen in onze hoedanigheid en helpen ook graag mensen die het minder goed hebben dan wij. Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn de 11 dingen die je graag thuis maakt als je met de juiste persoon bent.

 

Tags:
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

Wat te vermijden in het verbeteren van je huis

Het verbeteren van je huis kan een spannende onderneming zijn. Of je nu een nieuw dak, een frisse gevel of een verbeterde isolatie voor je ...

De leukste manieren om te besparen op bedrijfskosten

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf efficiënter en winstgevender te maken. Een van de meest effectieve manieren om dit ...

De essentie van ontspanning ontrafeld: een dagje aan het strand in Deventer

In onze hectische wereld is ontspanning een kostbaar goed geworden. We zoeken allemaal naar manieren om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en de ...

Hoe voorkom ik onnodige rommel tijdens een verbouwing?

Een verbouwing kan een spannende, maar ook stressvolle periode zijn. Of je nu een nieuwe keuken installeert, een extra kamer toevoegt of je hele huis ...