Hoe maak je cake zonder eieren: Een uitgebreide gids

Je denkt waarschijnlijk niet aan eieren als je aan bakken denkt. Maar zelfs als je veganist bent, kan eivrij bakken ...

Inhoudsopgave:

Je denkt waarschijnlijk niet aan eieren als je aan bakken denkt. Maar zelfs als je veganist bent, kan eivrij bakken een uitdaging zijn. Eieren voegen structuur en vocht toe aan bakwaren, dus zonder eieren zullen de meeste recepten niet goed rijzen of goed smaken, maar een goed alternatief op eieren is vla.Maak bijvoorbeeld een arretjescake zonder ei met vla. Gelukkig zijn er verschillende manieren om cake te maken zonder eieren. Je kunt bananen of appelmoes gebruiken als vervanging voor de eieren in elk recept. Je kunt ook gemalen lijnzaad of een ander soort eiwitpoeder toevoegen als alternatief om de cake te laten rijzen en toch wat vocht en structuur te geven. Bovendien kunnen sommige kruiden, zoals appeltaartkruiden, je cake een ei-achtige smaak en een vochtigere textuur geven. In deze blogpost nemen we verschillende manieren met je door om cake zonder eieren te maken, zodat je weer van je favoriete dessert kunt genieten!

 

Gebruik alternatieve ingrediënten om cake te maken

Nadat je je cake gebakken hebt, ben je eindelijk klaar om ervan te genieten. U kunt bijvoorbeeld noten gebruiken in plaats van amandelen in uw cakebeslag. Of, als je een kokos cake gebruikt, gebruik dan pindakaas chips in plaats van de boter. En als je een volkoren recept bakt, probeer dan een deel van de suiker te vervangen door akaka, een natuurlijke suikervervanger, in het beslag zodat het suikergehalte laag is en er niet zo veel water nodig is om het beslag te koken. Maar wees voorzichtig! Zelfs een kleine hoeveelheid onrijpe zoete druiven of andere bessen geeft je cake een bite en maakt hem minder zoet.

Wees creatief met toppings

Er zijn veel manieren om een dessert te maken, en er zijn veel verschillende technieken en methoden. De sleutel tot een geweldig toetje is weten waar te beginnen. De beste manier om een dessert te maken is vanaf nul. U kunt gebruik maken van elk type van ingrediënten die je hebt je handen op, zoals suiker, maïsstroop, canola olie, enz. Als je thuis geen van deze ingrediënten kunt vinden, kun je altijd een in de winkel gekochte mix gebruiken. Als je de ingrediënten die je nodig hebt helemaal niet kunt vinden, kun je altijd naar een keukenwinkel gaan en een paar extra ingrediënten halen. zodra je je cake zonder ei klaar hebt kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de cake in te vriezen wanneer je teveel hebt. Arretjescake invriezen is een goede manier om ervoor te zorgen dat je hem op een ander moment op kan eten.

 

Tags:
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

Wat te vermijden in het verbeteren van je huis

Het verbeteren van je huis kan een spannende onderneming zijn. Of je nu een nieuw dak, een frisse gevel of een verbeterde isolatie voor je ...

De leukste manieren om te besparen op bedrijfskosten

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf efficiënter en winstgevender te maken. Een van de meest effectieve manieren om dit ...

De essentie van ontspanning ontrafeld: een dagje aan het strand in Deventer

In onze hectische wereld is ontspanning een kostbaar goed geworden. We zoeken allemaal naar manieren om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en de ...

Hoe voorkom ik onnodige rommel tijdens een verbouwing?

Een verbouwing kan een spannende, maar ook stressvolle periode zijn. Of je nu een nieuwe keuken installeert, een extra kamer toevoegt of je hele huis ...