manukahoningdokter.nl Manuka honing wordt al generaties lang gebruikt voor een verscheidenheid aan ziekten, waaronder wonden, tandvleesaandoeningen, maag gezondheid en nog veel meer. Hoewel niet alle honing Manuka honing is, bestaan er meerdere criteria voor het certificeren van honing om ervoor te zorgen dat we pure en natuurlijke biologische Manuka honing uit Nieuw-Zeeland leveren. Manuka honing is een soort monoflorale honing, wat betekent dat de honing nectar afkomstig is van een enkele bloesem, de Manuka bloem. manukahoningdokter.nl Multiflora-honing daarentegen wordt gemaakt van de nectar van veel verschillende bloemen. Dit geeft aan dat het ofwel werd gemengd door bijen terwijl ze van bloem naar bloem gingen, of gecombineerd door de imker of de verwerkingsfabriek. Tot voor kort was er geen duidelijk teken voor wat “echte” Manuka Honing was, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over de legitimiteit van dit bekende superfood. Ben je op zoek naar echte Manuka honing? Bezoek onze website manukahoningdokter.nl voor meer informatie. Honing wordt al sinds de oudheid in de traditionele geneeskunde gebruikt en de antibacteriële effecten zijn grondig geregistreerd, zowel in oude gravures en tabletten als in lopende onderzoeken. Het is ook aangetoond dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft en wordt al vele jaren gebruikt om wonden en infecties te genezen. Niet alle honing is echter gelijk; in feite, hoe donkerder de honing, hoe hoger de antioxidant concentratie. manukahoningdokter.nl De meeste Manuka honing in de winkelrekken wordt nu verwerkt. Dit geeft aan dat ze gepasteuriseerd zijn (gekookt tot hoge temperaturen) en gefilterd om hun houdbaarheid te verlengen en hun uiterlijk en smaak te verbeteren. De verhitting procedure is echter ook verantwoordelijk voor het verwijderen van enkele van de essentiële elementen en antioxidanten die aanwezig zijn in rauwe honing, zoals vitamines en mineralen. Dit soort ‘culinaire honing’ is meestal vloeibaar en komt in een gouden vloeibare vorm.
|