Voordelen van een inductiekookplaat
Steeds meer mensen stappen over van koken op aardgas naar koken op een inductiekookplaat. Wat niet gek is aangezien het de duurzaamste alternatief is voor koken op een gasfornuis. Twijfelt u ook om over te stappen naar een inductiekookplaat? Heeft u nog een oude meterkast en wilt u deze laten vervangen? Neem dan contact op met Erkende elektricien. Hieronder sommen we voor u de voordelen op zodat u wellicht een beslissing kunt maken.
1. Sneller klaar met koken Een pan water kookt op inductie twee keer zo snel als op gas. Dat betekent dat het minder tijd kost om eten te verwarmen op een inductiekookplaat. Dit komt omdat er veel minder energie verloren gaat dan wanneer u op aardgas kookt. Een gas kookplaat heeft lucht nodig om warmte te geleiden. Bij een inductiekookplaat is dit niet het geval. Hierdoor kunt u sneller een heerlijke maaltijd op tafel serveren.
2. Minder energieverbruik Koken op een inductiekookplaat is efficiënter dan koken op een gasfornuis. Wanneer u kookt op een gasfornuis wordt er warmte verspild, omdat het langs de pan gaat. Bij een inductiekookplaat is dit niet het geval.Bij het koken op gas gaat ongeveer de helft verloren.
3. Beter voor uw veiligheid Naast dat het efficiënter is qua tijd en energie, is een inductiekookplaat ook beter voor uw veiligheid. Zo heeft u bijvoorbeeld nooit meer last van gaslekken. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van open vuur, wat het veiliger maakt wanneer er bijvoorbeeld olie uit een pan spettert. De kans op verbrandingsgevaar is ook aanzienlijk lager omdat alleen de onderkant van een pan heet wordt. Kans dat een pan omvalt is ook kleiner omdat de pan op een vlakke ondergrond staat. Dat is steviger dan een pan op een gasfornuis.
4. Gemakkelijk om te bedienen Bij het introduceren van een ‘’technologische’’ ontwikkeling, krijgt men snel de neiging dat het ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid. Bij een inductiekookplaat is dit gelukkig niet het geval. Een inductiekookplaat reageert namelijk vergelijkbaar als een gasfornuis. Veranderingen in de bediening hebben dus een gelijk effect. Bij een inductiekookplaat is het mogelijk om de warmte heel nauwkeurig te regelen tussen lauw en heet.
5. Makkelijk om schoon te maken Een inductiekookplaat is enorm makkelijk om schoon te maken omdat het oppervlak van de kookplaat gemaakt is van keramisch glas. Bij een gasfornuis is er een kans dat gemorste voedsel zal inbranden. Bij een inductie is dit niet het geval omdat het gebied naast de pan koel blijft. Een vochtige doekje is in de meeste gevallen voldoende om een kookplaat schoon te krijgen. Wanneer u daarna met een droog doekje er overheen gaat, krijgt u een mooie glans.
Bent u na het lezen van de voordelen overtuigt en wilt u ook overstappen naar een inductiekookplaat? Neem dan contact op met Erkende elektricien. Zij helpen u graag verder en kunnen eventueel een prijsopgave voor u maken. Zo komt u nooit voor verassingen te staan.
|
https://erkendeelektricien.nl/ |